Siesta gyerekcipő márkabolt 1065 Budapest, Podmaniczky utca 17.   Siesta tel.: 1/266-8112 

 

Siesta cipő az első lépéstől.

Mivel a gyermekláb igen képlékeny, rendkívül fontos, hogy már gyermekkorban megelőzzük a különféle lábbetegségeket. Amikor a gyermek már lábra áll és elkezd járni, akkor nagyon lényeges, hogy milyen cipőt hord.

Fontos, hogy a cipő hátsó része jól tartsa a gyermek sarkát függőleges helyzetben, megfelelően erős kérge legyen, hogy ne engedje a sarkat befelé fordulni, mert akkor lúdtalp alakulhat ki.

Kisgyermeknek helytelen sarokkéreg nélküli szandál viselése! A két lábon járás, a felegyenesedett testtartás jelentős terhet ró az apró gyereklábakra. Ha kezdettől fogva egészséges cipőbe bújtatjuk a kicsiket, jó eséllyel megelőzhetjük a lúdtalpat és az ebből fakadó panaszokat.

A Siesta cipő tökéletesen illeszkedik a lábra és biztos tartást ad a gyermek lábának.

 

Milyen legyen az első cipő?

Ügyelni kell arra , hogy egy kicsit magas szárú legyen, hogy fogja a kis bokájukat. Fontos, hogy a cipő talpa puha, orra csapott legyen, mert a babák eleinte lábujjhegyen járnak.
A cipők harántemelősek. Figyelni kell, hogy megfelelő cipőt vásároljuk, mert ha túl kicsi vagy túl nagy, a harántemelő nem oda kerül, ahova kell.

Legyen-e betét a cipőben?
Egészséges lábú gyerek esetében elég a harántemelő, ami a további fejlődést segíti elő.
Ha problémás a gyerek talpa, az ortopéd orvos által ajánlott talpbetétet használjuk, de ezt csak egyenes talpú cipőbe rakjuk.

Adjunk-e újszülöttre cipőt?
Ha már feláll, akkor már előnyös lehet, hiszen így kevésbé csúszik el, előtte felesleges.
Az első hónapokban plüss, kötött, pamut, kord, kocsi cipő ajánlott

Mekkora cipőt vegyünk?
A gyerek pontos lábhosszának, szélességének és magasságának megfelelő méretnél /ne nyomja a körmét/ egy ujjnyival nagyobbat.

 

TORNA:

Ha már ügyesen jár a kisgyerek, elkezdhetjük a rendszeres otthoni lábtornát! Felnőtteknek is csak javára válik. Eredményt csak akkor várjunk, ha valóban naponta végezzük.
- Mutassuk be a kicsinek az óriásjárást. Lábujjhegyen, magas tartásba nyújtott kézzel utánozzuk az óriásokat.
- Utána járkáljunk néhány kört külső talpékünkön.
- Üljünk le a földre, és körözzünk lábfejünkkel néhányszor.
- Szórjunk szét kisebb tárgyakat a szőnyegen, és próbáljuk lábujjainkkal megragadni, és az odakészített dobozba tenni. Ebben nagyon ügyesek szoktak lenni a kicsik.
- A lábujjak lazításáról se feledkezzünk el: lábujjhegyen állás, járás, váltakozva sarokállással.

 

 

"A szakemberek többsége továbbra is a betétes és főleg a kemény, zárt kérgű cipő viseltetését javasolják a kisgyermekeknek. Az ezt ellenzők az ilyen lábbeliket általában nem ártalmasnak, hanem szükségtelennek tartják. Mindkét tábor véleménye megegyezik abban, hogy lehetőség szerint természetes és egyenetlen talajon történő mezítlábas járás (lábtorna) a legjobb módszer az egészséges lábboltozat fejlődésének elősegítésére. Sajnos a városokban  élő kisgyermekeknél ez ritkán kivitelezhető, és éghajlatunk sem kedvező ebből a szempontból. Én a sok éves tapasztalatokkal alátámasztott betétes cipő viseltetést fogadom el és ajánlom a hozzám forduló szülőknek."


Dr. Gömöri Ágnes

 

 "Az éppen járni tanuló babákra nem szükséges keménytalpú cipőt adni. ők még sokat állnak lábujjhegyen, leülnek a sarkukra, kúsznak is még. A kemény cipő ilyenkor kényelmetlen. Ha viszont csúszós a padozat jó, ha adunk rá csúszásgátlóval ellátott zoknit és persze más a helyzet, ha hideg kövön próbálkozik a baba. Elég, ha akkor adunk cipőt a kicsire, ha már önállóan  járkál és a nap nagy részét így tölti. Ez lehetőleg Siesta  cipő legyen."


Dr. Gömöri Ágnes